top of page
Filtet grå og grøn SKOV urne lukket med snøre og filtet hvid blomst placeret i æbletræ med hvide blomster med flere træer i baggrunden

Om UURNA

Hvid filtet UGLE urne lukket med drivpind og snøre placeret på en græsplæne med gule og lilla blomster

Vores mål

Vi ønsker for alle, at det sidste farvel til en kær kan være venligt og fredfyldt, så livet kan fortsætte med gode minder.

 

En filtet urne er et personligt produkt, der kan bidrage til et smukt farvel i pagt med naturen.

Hvem er vi?

Uurna er en dansk designvirksomhed. Vi er kunsthåndværkere, og vi har rødder og uddannelse indenfor keramik, billedkunst og filtning. Alle fagligheder bruges i arbejdet med at skabe vores unikke filtede urner.

Vi har mange års erfaring med filt, og vores produktion er startet i Filtlaboratoriet i Odense. I 2018 flyttede produktionen over gården til Filtværket.

 

Her er nu ca. 10 dedikerede medarbejdere med en bred vifte af erhvervserfaringer. Alle er ansat på skånsomme vilkår i mini-fleksjobs på 4-10 timer om ugen.

Ideen til urnerne opstod i 2016 efter et dødsfald i den nære familie. Vi savnede et rart og varmt hvilested til en kær slægtnings aske, og vi blev hurtigt enige om, at uld og filtning var velegnet til at skabe netop det produkt vi ønskede. 

Talrige prototyper er lavet, inden vi fandt frem til den endelige form med et stærkt urne-DNA. Det betyder, at både form og udtryk holder, såvel æstetisk som i den praktiske håndtering.

Brun filtet SÅNE urne lukket med pilekvist og snøre med busk og lilla blomster i for- og baggrund
Grå filtet urne lukket med snøre og skal

Hvorfor vælge Uurna

Uurnas filtede urner er æstetiske og bæredygtige. Omsorg for naturen er en vigtig del af livet. Det gælder også ved livets afslutning. For os er bæredygtighed et overordnet princip.

Urnerne har forskellige udtryk, og mange vil føle sig forbundet til de naturlige elementer, som indgår i vores filtede urner. Det kan være formen, farven, motivet eller bevidstheden om, at uld er et blødt og naturligt materiale. 

Det sker ofte, at efterladte har særlige ønsker til f.eks lukningen af en urne, som kan forbindes til en personlig erindring. Dermed skabes en endnu mere personlig urne, som kan afspejle det menneske eller relationen til det menneske, de tager afsked med.

Tanken om at uld bliver til muld giver også mening for mange mennesker. I en urne af uld, vil man indgå i naturens kredsløb og give næring til jorden og det liv, der følger efter.

Uurnas varemærke og design er registreret og godkendt i EU ®.

bottom of page