top of page

DE ULDNE URNER FRA ODENSE


En helt almindelig fredag i september fik Uurna besøg i værkstedet af Chris Pedersen fra Kulturen på DR P1. Han havde mødt vores filtede urner ude i virkeligheden og havde fået lyst til at interviewe baggrundspersonerne til sådan et produkt. I interviewet fik vi lov til at fortælle om vores idéer, tanker og historien bag de filtede urner. Det var et sjovt og hyggeligt besøg, og en times optagelser blev siden kogt ned til 15 min. Udsendelsen blev sendt d. 18.september, og den kan høres her. Vi bliver virkelig glade og begejstrede, når nogen viser interesse for vores uldne urner, og vi fortæller rigtig gerne om vores erfaringer med både produktudvikling, ideer og mødet med mange forskellige mennesker.


Hvad er det så, der gør, at man som efterladt vælger en filtet urne?

Vi ser dem som både smukke, kærlige og personlige, og filturner er et af de bæredygtige urnevalg, man kan tage. Det er i sig selv en god begrundelse, men ikke den eneste. Filturnerne kan ses i en større sammenhæng, som også blev taget op i udsendelsen.


Vores indslag blev efterfulgt af et interview med sorgforsker Dorthe Refslund Christensen. Hun snakkede om traditioner, kultur og ritualer, som hun har beskrevet i et stort EU-forskningsprojekt om sorg. Uurnas urner er et godt bud på, hvordan det traditionelle kan bibeholdes, samtidig med, at vi tilfører ritualet det unikke og personlige udtryk, vi ønsker - i respekt for den afdøde.


Her er nogle af de urner, som vi kalder 'standard' Det betyder, at vi har lavet dem på forhånd, så de er klar til at sende, så snart de bliver bestilt. De kan iøvrigt også tilføjes et personligt islæt til lukning eller vedhæng.

Her et 3 af vore særlige urner, som kan ses under Unika


Iflg. Dorthe Refslund vil de fleste af os rigtig gerne gøre os umage og gøre noget lidt anderledes, for at afskeden med vores kære bliver den helt rigtige. Hos Uurna laver vi ofte en urne med et personligt præg. De efterladte kommer på den måde til at tænke på den afdødes interesser, baggrund eller personlighed, og urnen kommer på den måde til at afspejle deres relation. Det fortæller vi også om i interviewet.


Kulturen på P1 kan findes her, og der er iøvrigt også mange andre interessante indslag:


I næste blogindlæg vil vi uddybe vores bæredygtige overvejelser og forklare det ellers slidte ord i relation til vores filturner.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

UNIKA UURNA

Comentarios


bottom of page